YUMI – Multiboot USB Disk Oluşturma Yazılımı

Geçenlerde bir arkadaşımın bilgisayarına işletim sistemini yeniden kurmam gerekti. Sistemde CDROM olmadığından USB üerinden bir çözüm araştırdım. Zaten uzun zamandır aklımda olan bir USB Flash Diskte birden fazla işletim sistemini bulundurup kurma fikrimi de bahane ile hayata geçireyim dedim.

Nedir ?

İşlemlerin uzun süreceği düşüncesiyle Google üzerinde multiboot usb araması ile gelen ilk sonuç YUMI oldu.

Pendrivelinux.com tarafından geliştirilen bu takım işimizi çok çok basit hale getirmekle kalmayıp sizlere çok fazla alternatifte sunuyor.

İçeriğinde birçok linux dağıtımının otomatik olarak eklenmesini sağlayan, hatta elinizde dağıtımların ISO ları bulunmasa dahi bunları indirebileceğiniz linkleri veren, Linux dağıtımları haricinde herhangi bir Bootable ISO dosyasını (Windows vs.) sorunsuzca ekleyebilen, hatta ve hatta Antivirus, Recovery vb. takımları tek tıkla indirmenizi ve USB belleğinize eklemenizi sağlayan bir arayüze sahip.

USB belleğinizi oluşturduktan sonra istediğiniz bir zamanda içindeki linux dağıtımlarını ve toolları kaldırmanıa izinvermekle kalmayıp, istediğiniz zaman daha başka eklemeler yapmanıza da müsaade ediyor.

Nereden İndiririm ?

https://goo.gl/v4JYG adresinden indirebilirsiniz.

Neye Benziyor ?

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.